Zero 2 Infinity escull l’EITI Barberà per dur a terme la seva activitat industrial

A la dreta, José Mariano López-Urdiales, fundador i CEO de Zero 2 Infinity junt amb Esteve Llonch, director de l’EITI Barberà.
EITI Barberà es troba a la confluència de les autopistes AP7-B30 i C58
Dijous 22 de desembre de 2016

El 14 de juny es va tancar l’acord que permetria a l’empresa aeroespacial Zero 2 infinity desenvolupar el seu projecte industrial en un dels espais més singulars de l’àrea metropolitana de Barcelona: l’Ecosistema Innovador Tecnològic Industrial (EITI) de Barberà del Vallès
La companyia preveu portar persones a l’espai amb globus d’heli, tot i que el seu principal negoci actual es basa en pujar satèl·lits o experiments a l’estratosfera.
Les noves instal·lacions recentment inaugurades facilitaran el desenvolupament dels projectes ja en marxa, com Bloon, una càpsula per fer turisme espacial capaç d’arribar a una alçada  d’entre 30 i 36 kilòmetres gràcies a un globus d’heli.
En aquest context, l’empresa està escometent un segon gran projecte: el desenvolupament de Bloostar, un coet de petita dimensió que puja fins a l’estratosfera en un globus i, una vegada superada el 99% de l’atmosfera, s’activa per posar satèl·lits en òrbita. Aquets satèl·lits estan dissenyats per satisfer necessitats que van des de les telecomunicacions fins a la cerca de minerals, l’estudi de la meteorologia o la navegació GPS.
Recentment, Zero 2 infinity ha rebut un ajut públic de 50.000 euros de la Comissió Europea per continuar amb la recerca per portar persones a l’espai, una xifra, no obstant, molt allunyada al total invertit fins ara en aquest camp.
EITI Barberà ha facilitat la implantació industrial de l’empresa aeroespacial oferint unes condicions econòmiques flexibles, adients amb el calendari d’inversions previst i uns espais modulables en funció de les necessitats de la companyia a llarg dels propers mesos.
Sobre Zero 2 infinity: l’empresa compta amb una plantilla de 14 empleats i va tancar l’any 2015 amb una facturació propera al mig milió d’euros. Entre els seus principals accionistes trobem Ultramagic i CaixaCapital Risc, a més de famílies industrials espanyoles, alemanyes i franceses.
Sobre EITI Barberà: es tracta d’un ecosistema de suport empresarial que facilita la implantació i acceleració de projectes industrials innovadors oferint espais, serveis logístics i suport financer (en forma de venture capital).  Disposa d’un conveni amb Secot Barcelona per a la prestació de serveis de formació i assessoria personalitzada als promotors/gerents de les empreses que desitgin instal·lar-se.