Zero 2 Infinity llança amb èxit el seu primer coet des de la vora de l’espai

Dimarts 14 de març de 2017

Zero 2 Infinity, l’empresa espanyola especialitzada en sistemes de transport espacial, va dur a terme amb èxit el llançament el seu primer coet des de la vora de l’espai el passat 1 de març.

Part de l’equip de Zero 2 Infinity en va allunyar vàries milles nàutiques de la costa i va llençar el globus que portava el coet. Després d’enlairar-se fins a 25 km d’altura (més del doble que els vols comercials), un segon equip va donar l’ordre per a la ignició controlada del primer prototipus de Bloostar des de les instal·lacions de l’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial (INTA) d’El Arenosillo (Huelva).

Els objectius de la missió eren: (i) la validació dels sistemes de telemetria en condicions espacials, (ii) la correcta ignició, (iii) la estabilització del coet, (iv) la monitorització de la seqüencia de llançament, (v) el desplegament del paracaigudes i, finalment, (vi) la recuperació final en el mar. Tots els objectius es varen acomplir amb èxit.

La missió s’emmarca dins del projecte de desenvolupament Bloostar, el primer llançador de petits satèl·lits que utilitza un globus estratosfèric com a primera fase. Al encendres el coet per sobre de l’espai aeri, es pot arribar a l’òrbita terrestre de forma molt eficient.

Aquesta tècnica patentada té menys riscos que els sistemes que s’han fet servir fins ara i permet passar el 95% de la massa de la atmosfera sense provocar emissions contaminants. A més dels beneficis pel medi ambient, aquest nou mètode permet a Zero 2 Infinity llançar satèl·lits amb més flexibilitat (2 setmanes de preavís), a un preu molt més baix i amb més freqüència que mai.

Des de la seva presentació, Bloostar ha despertat gran expectació entre les principals empreses de satèl·lits de tot el mon. L’empresa compta amb prop de 250 milions d’euros en cartes d’intenció per a futurs llançaments.

L’espai, un sector cada cop més obert a la iniciativa privada, està vivint una revolució: serveis de comunicació global, predicció meteorològica, la Internet de les coses o la possibilitat de tenir una fotografia completa del planeta Terra a diari. Aquests avanços han facilitat el naixement de centenars d’empreses que necessiten serveis de transport segurs i eficients com els que l’empresa ofereix i desenvolupa.

Zero 2 Infinity, companyia privada amb seu a l’EITI Barberà (Barcelona) amb subsidiàries al voltant del mon, està simplificant de forma radical l’accés a l’espai. S’ha especialitzat com l’únic actor privat europeu en el transport a la vora de l’espai de components que requereixen ser provats i certificats en condicions espacials. A més a més, treballa en la posta en òrbita de petits satèl·lits amb el seu projecte Bloostar y té en els seus plans a mig termini l’accés de persones a la vora de l’espai amb finalitats científiques i turístiques

Vídeo: Rocket Launch from Near Space – Bloostar by Zero 2 Infinity