VLAB Indústria 4.0, el laboratori de realitat augmentada i virtual per impulsar la digitalització del sector industrial

Dimecres 29 de març de 2017

Aquest matí Silvia Fuster, alcaldessa de Barberà del Vallès, ha inaugurat el Virtual LAB – Indústria 4.0, un laboratori per apropar i fomentar l’ús i l’aplicació de les noves tecnologies, com la realitat virtual i la realitat augmentada, en entorns professionals i de treball, especialment l’industrial.

Aquesta iniciativa forma part dels programes de suport a l’empresa que tenen com a objectiu avançar cap a la seva digitalització i facilitar espais de coneixement, de creativitat i d’innovació centrats en noves oportunitats i nous models de negoci.

Ubicat al Centre de Negocis Nodus Barberà, l’VLAB disposa d’un espai per impulsar el desenvolupament i l’aplicació en entorns reals de l’anomenada indústria 4.0. Per assolir aquest objectiu, el laboratori ha estat equipat amb dispositius que permeten experimentar la realitat virtual i la realitat augmentada, possibilitant als visitants la interacció amb aplicacions immersives i interactius amb valor afegit.