La Diputació de Barcelona presenta un Pla de modernització de polígons

Dijous 15 de juny de 2017

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un Pla de modernització de polígons de la província amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i contribuir a augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.

El Pla va ser presentat el dimarts 13 de juny per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident segon, Marc Castells, en un acte que ha aplegat polítics i tècnics d’ajuntaments, amb representants de sindicats i associacions empresarials del territori.

La demarcació de Barcelona compta amb més de 1.000 polígons censats. Més de la meitat (60%) ocupen menys de 10 hectàrees, tot i que la superfície mitjana és de 19,2 ha.

S’estima que el 40% de tota aquesta superfície industrial està sense activitat econòmica i que el 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978, amb els dèficits importants en manteniment i conservació, subministraments bàsics, mobilitat, seguretat, telecomunicacions  i serveis a les empreses i les persones.

El Pla de modernització de polígons es concretarà en dos tipus d’actuacions. D’una banda els Plans Integrals, per a polígons que tinguin més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors i disposin d’un “pla d’acció”. I, de l’altra, els Projectes Específics: transformacions puntuals per a polígons de més de 5 hectàrees i més de 10 empreses o més de 100 treballadors. Aquest projectes contemplen intervencions concretes, com fibra òptica, mobilitat, millores d’estalvi energètic, simbiosi industrial o reaprofitament d’aigües, entre d’altres.

Pel que fa al finançant, la Diputació aportarà, a llarg dels anys 2017 i 2018, 30 milions d’euros que hauran de ser complementar amb 15 milions més a càrrec dels ajuntaments i les empreses ubicades als Polígons.

La primera convocatòria està prevista per a finals del proper mes de setembre.

Aquesta iniciativa s’alinea amb d’altres en curs com, i en especial, el Pacte Nacional per la Indústria que pretenen desenvolupar i enfortir el sector industrial a Catalunya, de manera que el seu pes en la economia catalana passi de l’actual 19% al 25% del PIB.

Veure nota de premsa: La Diputació de Barcelona inverteix 30 milions d’euros en la modernització dels polígons de la demarcació

One thought on “La Diputació de Barcelona presenta un Pla de modernització de polígons

Comments are closed.