Zero 2 Infinity presenta el disseny final la càpsula pressuritzada que portarà els éssers humans a la vora de l’espai

Dijous 18 de juliol de 2017

Estudiants de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava i la companyia de transport espacial Zero 2 Infinity han dissenyat una càpsula que permet transportar sis persones en viatges comercials i d’oci a l’espai, que es converteix en el primer vehicle de turisme espacial desenvolupat a Europa. (veure vídeo)

Aquest treball, que va ser presentat ahir dilluns, és el resultat de nou mesos de feina i que ha servit per reelaborar l’interior d’una càpsula de Bloon, de cinc metres de diàmetre, sent més ergonòmic i amb capacitat per a quatre passatgers i dos pilots en una experiència, a 36 quilòmetres de la superfície terrestre, que pot durar prop de cinc hores –hora i mitja de pujada, dues de passeig i una altra de tornada.

La distància és el triple de l’altura que aconsegueixen els avions comercials i utilitza un globus d’heli per propulsar-se, de manera que no genera emissions.

L’interior és dinàmic i canviant, amb pantalles informatives i jocs, entre altres elements, usant materials quotidians però de forma innovadora i uns altres com nanomaterials. Per exemple, les butaques estan compostes per ‘e-leather’; eco-cuir, tecnològicament més avançat i més lleuger que el tradicional; el gel de poliuretà ‘technogel’ i el X-Fiber, que es caracteritza per la seva gran resistència mecànica; a més, l’interior és resistent a la pols i fàcil de netejar i la il·luminació és de led.

El projecte Bloon està emmarcat en el conveni de col·laboració que Elisava realitza amb l’entorn empresarial i institucional per aportar valor afegit als treballs acadèmics, en aquest cas amb Zero 2 Infinity.

També s’ha afegit la companyia especialitzada en l’ús de materials reciclats com a base per als seus dissenys de moda Ecoalf, que farà els vestits dels pilots i els passatgers.

Zero 2 Infinity és una companyia privada amb seu a l’EITI Barberà (Barcelona) i subsidiàries al voltant del mon, que està simplificant de forma radical l’accés a l’espai. S’ha especialitzat com l’únic actor privat europeu en el transport a la vora de l’espai de components que requereixen ser provats i certificats en condicions espacials. A més a més, treballa en la posta en òrbita de petits satèl·lits amb el seu projecte Bloostar y té en els seus plans a mig termini l’accés de persones a la vora de l’espai amb finalitats científiques i turístiques.

L’Ecosistema innovador Tecnològic Industrial (EITI) és una iniciativa de suport empresarial 100% privada que facilita la implantació i acceleració de projectes industrials innovadors oferint espais, serveis logístics i suport financer (en forma de venture capital). Disposa de convenis y acords amb entitats i professionals diversos per a la prestació de serveis de formació i assessoria empresarial personalitzada als promotors/gerents de les empreses que desitgin instal·lar-se.