En marxa la primera edició del programa The Collider

Divendres 3 de novembre de 2017

Aquesta setmana va tenir lloc al Palau de Mar de Barcelona la presentació de The Collider, el nou programa de Mobile World Capital Barcelona per connectar els resultats de la investigació científica amb la iniciativa emprenedora i crear startups tecnològiques altament innovadores.

Els organitzadors han rebut un total de 225 sol·licituds; 50 de científics pertanyents a cinc comunitats autònomes espanyoles i 175 d’emprenedors, dels quals un 50% són estrangers. L’objectiu a assolir és la creació de 12 noves empreses disruptives en els camps de la intel·ligència artificial, la realitat virtual / augmentada o el blockchain. Per a això, es crearan equips formats per científics i emprenedors que faran una formació de 10 mesos dividida en tres fases:

Bootcamp (4 setmanes): fase de team bulding, ideació i validació d’oportunitat de negoci, comptant amb el feedback de la indústria.
Venture Builder (4 mesos): fase de fundació de la Startup, on es crearà el producte MVP, la proposta de valor per al client, l’escalabilitat i el màrqueting, i el Pla de negoci.
Incubació (5 mesos): espai d’oficines al Pier01 i connexió amb l’ecosistema.

La presentació ha finalitzat amb una taula rodona en la qual s’ha debatut sobre si “Estan preparats els negocis per a la Intel·ligència Artificial?”. El panell d’experts estava format per Nuria Oliver (Director of Research in Data Science, Vodafone), Damià Garcia i Priu (Innovating Real Estate with Artificial Intelligence and Image Recognition, restb.ai), Oscar Aguilar (Product Manager, Websays Intelligence) i Oleguer Sagarra (Data Scientist, DRIBIA)

Notícia relacionada: The Collider, un programa d’emprenedoria del MWC Barcelona per impulsar la recerca amb impacte econòmic