Llançament de Globus amb Airbus

Dimarts 21 de novembre de 2017

Zero 2 Infinity, companyia ubicada a l’EITI Barberà, segueix treballant en vols de gran altitud en el marc d’Elevate, la línia de negoci dedicada a la prestació de serveis d’elevació a l’espai proper. El diumenge 12 de novembre, Zero 2 Infinity va llançar un globus estratosfèric amb una càrrega de 135 kg d’instruments científics i tècnics del consorci Airbus.

Els preparatius de vol van començar a les 6 AM i l’hora del llançament van ser a les 8:45 PM. El globus es va omplir amb heli i es va llançar des del Centre de Vols Experimentals (ATLAS) de Villacarrillo, Jaén. La càrrega útil i el globus van ser recuperats amb èxit i en perfectes condicions per l’equip de Zero 2 Infinity després del vol.

Zero 2 Infinity és l’única companyia privada a Europa especialitzada en l’elevació a la vora de l’espai de components que requereixen proves i certificació en condicions d’ingravidesa. També està treballant en l’enviament de petits satèl·lits en òrbita a través del seu projecte Bloostar i té plans a mig termini per enviar persones a l’espai proper per a la ciència i l’oci amb el seu projecte Bloon.

Veure notícia completa en anglès: Balloon Launch with Airbus