Acord entre Zero 2 Infinity i Indra perquè startups, pimes i grups de recerca accedeixin a l’estratosfera, un entorn de proves únic i necessari per a algunes solucions innovadores

Dijous 1 de febrer de 2018

Indra, una de les principals empreses de consultoria i tecnologia, i Zero 2 Infinity, startup especialitzada en transport espacial, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de fer més senzilla i assequible l’arribada a l’espai, un sector cada vegada més obert a iniciatives privades i amb un gran potencial.

La col·laboració de les dues companyies facilitarà que l’arribada a l’espai sigui possible no només per a les grans institucions i empreses, sinó també per a les PIMES, startups i grups de recerca.

L’objectiu és que puguin beneficiar-se de les condicions úniques que ofereix l’espai a l’hora de realitzar proves per certificar i desenvolupar solucions tecnològiques i productes que necessitin d’aquest entorn d’experimentació, dur a terme activitats científiques o fins i tot desenvolupar nous models de negoci: des provar sistemes de comunicació autònoms, realitzar proves que requereixin baixes temperatures o pressions, obtenir dades meteorològiques o vista única d’una àrea determinada de la Terra.

A més, l’acord permetrà impulsar noves iniciatives i avançar en el compromís d’Indra i Zero 2 Infinity amb la innovació en aquest sector, per al que s’analitzaran de forma conjunta potencials missions. L’aliança també tindrà un cap didàctic, ja que totes aquelles activitats en què col·laboren les dues companyies seran difoses amb l’objectiu d’apropar al sector espai al terreny industrial i d’investigació.

Zero 2 Infinity, companyia totalment privada amb seu a l’EITI Barberà i bases d’operació a les Canàries, Andalusia i Catalunya, està simplificant radicalment els serveis d’accés a l’espai. S’ha especialitzat com a únic actor privat a Europa en el transport a la vora de l’espai de components que requereixen ser provats i certificats en condicions espacials. Està treballant en posar satèl·lits petits en òrbita amb el projecte Bloostar i té plans a mig termini de dur personal a la vora de l’espai amb finalitats científiques i turístics amb Bloon.

Indra Sistemas és una de les principals companyies globals de tecnologia i consultoria i el soci tecnològic per a les operacions clau dels negocis dels seus clients a tot el món. És un proveïdor líder mundial de solucions pròpies en segments específics dels mercats de Transport i Defensa, i l’empresa líder en Tecnologies de la Informació a Espanya i Llatinoamèrica. Disposa d’una oferta integral de solucions pròpies i serveis avançats i d’alt valor afegit en tecnologia, que combina amb una cultura única de fiabilitat, flexibilitat i adaptació a les necessitats dels seus clients. Indra és líder mundial en el desenvolupament de solucions tecnològiques integrals en camps com Defensa i Seguretat; Transport i Trànsit; Energia i Indústria; Telecomunicacions i Mitjana; Serveis Financers; Processos Electorals; i Administracions Públiques i Sanitat.

Descarregar nota de premsa