Èxit del simpòsium innovació industrial 4.0

Divendres 28 d’octubre de 2016

El dijous 27 d’octubre es va celebrar a la sala polivalent del Barcelona Moda Centre el Simpòsium innovació industrial 4.0 que tenia els objectius de donar a conèixer la Indústria 4.0 i les aplicacions que poden beneficiar a les empreses; ajudar a les empreses industrials a introduir-se i aprofitar el seu potencial i, també, potenciar la col•laboració entre les empreses per afrontar aquests nous reptes i oportunitats.

La Industria 4.0 fa referència a una nova manera d’organitzar els mitjans de producció de les empreses industrials amb l’objectiu d’aconseguir posar en marxa mètodes que promocionin les fàbriques intel·ligents (smart factories) i que siguin capaces de generar una major adaptabilitat de les companyies a les necessitats que reclamen els mercats i per millorar també els processos de producció igual com una millor i més eficaç assignació dels recursos.

Organitzat pels ajuntaments de Sant Quirze i de Barberà i amb l’assistència de més d’un centenar de professionals d’empreses i altres entitats de la comarca., l’acte va combinar conferències, taules rodones i grups de treball entorn a la Indústria 4.0 amb un showroom  en el que es podia conèixer experiències de robòtica col·laborativa, impressió 3D i prototipatge, realitat virtual i augmentada, i ràdio-freqüència aplicada a l’optimització i el control de processos empresarials.

Aquest simpòsium ha suposat el tret de sortida de la Fira Virtual Innovació Indústria 4.0, un portal web interactiu en el que durant el proper mes de novembre diferents entitats exposaran als visitants les seves novetats i productes més destacats en fabricació intel·ligent. A més a més, durant els dies 23, 24 i 25 de novembre, els participants podran interactuar entre ells a través del xat. La Fira està promoguda pels ajuntament de Barberà i Sant Quirze i compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’EITI Barberà.