Library Living Lab de Volpelleres

Dilluns 13 de febrer de 2017

El divendres 10 de febrer vàrem visitar el Library Living Lab, un espai d’Innovació oberta per explorar els enllaços entre cultura, tecnologia i societat.

El projecte reuneix un consorci coordinat pel Centre de Visió per Computador, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. També integra l’Associació de Veïns del barri de Volpelleres, la Diputació de Barcelona amb la seva Xarxa de Biblioteques Públiques,  i està obert a la participació de les petites i grans empreses.

Al Library Living Lab, que ocupa un espai físic de 100m2 a la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, s’explora com la tecnologia pot transformar les experiències de la gent amb la cultura. Ho fa a través de diversos tipus d’activitats i esdeveniments que van alineades amb un nombre de línies de treball.

Totes les accions del Library Living Lab fan front a un repte social identificat per tots els interessats i defineixen un canvi de la societat (un servei nou, prototip, programari de codi obert, etc.). Aquests prototips o nous serveis poden ser lliurats ràpidament a la societat a través de la Xarxa de Biblioteques, l’administració pública o empreses locals.