Marsella des de l’estratosfera

Dijous 7 de setembre de 2017

L’empresa francesa Comex -especialitzada en tecnologies marines d’aplicació industrial, espacial, mèdica o científica- i la catalana Zero 2 Infinity, van enviar dimarts des del vaixell científic “Janus II” un globus equipat amb càmeres a 30 km d’altitud.

En aproximadament 1 hora 15 minuts de vol, el globus va pujar a més de 30 km d’altitud. Va créixer, a mesura que l’heli es va expandir, fins que va aconseguir uns 15 m de diàmetre i, just abans d’esclatar, va deixar que la seva càrrega baixés de nou, frenada per un paracaigudes, cap al mar, on va aterrar a uns 50 km del seu punt de vol. Els responsables de la proba informen amb satisfacció que “la varen recuperar a 2 km de la posició teòrica”.

El llançament estava destinat principalment a provar les capacitats d’ambdós socis per treballar conjuntament en futurs projectes com el “Triton”, una iniciativa finançada per la Comunitat Europea i recolzada per “Le  Pôle Mer” de Toulon que, durant el proper estiu, preveu llançar tres globus similars per mesurar les possibilitats d’estudiar el mar des de l’estratosfera.

Veure noticia completa a LaProcence.com

Zero 2 Infinity és una companyia privada amb seu a l’EITI Barberà (Barcelona) i subsidiàries al voltant del mon, que està simplificant de forma radical l’accés a l’espai. S’ha especialitzat com l’únic actor privat europeu en el transport a la vora de l’espai de components que requereixen ser provats i certificats en condicions espacials. A més a més, treballa en la posta en òrbita de petits satèl·lits amb el seu projecte Bloostar y té en els seus plans a mig termini l’accés de persones a la vora de l’espai amb finalitats científiques i turístiques.

L’Ecosistema innovador Tecnològic Industrial (EITI) és una iniciativa de suport  empresarial 100% privada que facilita la implantació i acceleració de projectes industrials innovadors oferint espais, serveis logístics i suport financer (en forma de venture capital).  Disposa de convenis y acords amb entitats i professionals diversos per a la prestació de serveis de formació i assessoria empresarial personalitzada als promotors/gerents de les empreses que desitgin instal·lar-se.