Informe PIMEC ‘Evolució de les pimes industrials durant el 2017 i perspectives 2018’

Dimarts 30 de gener de 2018

PIMEC, Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya ha presentat el seu darrer informe-estudi que tracta sobre ‘Evolució de les pimes industrials durant el 2017 i perspectives 2018’. Es tracta de la tercera edició d’aquest tipus d’exercici, que descansa en un sistema d’enquesta sobre les principals variables econòmiques que defineixen la conjuntura empresarial: vendes, exportació, inversió i ocupació.

L’estudi se centra en matèries econòmiques clau com són les vendes, l’activitat exportadora, les inversions, les plantilles. Aquest any, pren una especial rellevància perquè s’han formulat preguntes específiques sobre com ha afectat la situació política a la indústria catalana. A través d’un sistema d’enquesta realitzada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), s’han fet 400 entrevistes telefòniques assistides per ordinador (CATI) en un univers d’empreses amb assalariats amb un màxim de 250 treballadors de l’àmbit geogràfic de Catalunya.

Algunes de les dades més significatives són:

· Un 61% ha experimentat un increment en les seves vendes.
· Un 57% ha incrementat les exportacions al 2017.
· Un 67% ha fet inversions amb l’objectiu d’augmentar la capacitat productiva, augmentar la productivitat, innovar en el producte i implementar mesures mediambientals.
· Un 39% ha augmentat la seva plantilla.
· Un 66% creuen que les perspectives per al 2018 són bones. Un 52% creuen que augmentaran les exportacions. Un 50% creuen que incrementaran les inversions
Consultar l’informe