Actualitat

L’ESA busca micro llançadors de petits satèl·lits

19 de febrer
En el marc del Programa Preparatori de Futurs Llançadors (FLPP), l’Agència Espacial Europea (ESA) ha seleccionat cinc micro llançadors amb capacitat per posar en òrbita baixa, des del terra o des d’una plataforma aèria.

El CCVOC posa en marxa el portal de polígons d’activitat econòmica del Vallès Occidental

15 de febrer
El Consell Comarcal del Valles Occidental està desenvolupant un nou Portal de Polígons que oferirà informació i serveis molt diversos. El primer que es posa en marxa és l’eina de consulta de l’oferta de sòl i sostre industrial disponible a temps real.

Acord entre Zero 2 Infinity i Indra perquè startups, pimes i grups de recerca accedeixin a l’estratosfera, un entorn de proves únic i necessari per a algunes solucions innovadores

1 de febrer
Indra, una de les principals empreses de consultoria i tecnologia, i Zero 2 Infinity, startup especialitzada en transport espacial, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de fer més senzilla i assequible l’arribada a l’espai, un sector cada vegada més obert a iniciatives privades i amb un gran potencial.

Informe PIMEC ‘Evolució de les pimes industrials durant el 2017 i perspectives 2018’

30 de gener
PIMEC, Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya ha presentat el seu darrer informe-estudi que tracta sobre ‘Evolució de les pimes industrials durant el 2017 i perspectives 2018’. Es tracta de la tercera edició d’aquest tipus d’exercici, que descansa en un sistema d’enquesta sobre les principals variables econòmiques que defineixen la conjuntura empresarial: vendes, exportació, inversió i ocupació.

 

2107

La UAB i el PRUAB impulsen la creació d’una comunitat RIS3CAT en bioeconomia industrial

29 de desembre

En el marc de l’estratègia de recerca i innovació dissenyada per la Generalitat de Catalunya (RIS3CAT), la UAB i el Parc de Recerca UAB estan dinamitzant i coordinant la creació d’una futura comunitat RIS3CAT per promoure el sector de la biotecnologia industrial i la bioeconomia i que esdevingui un dels principals motors econòmics de Catalunya.

El CDTI compleix 40 anys com a principal impulsor de la R+D+I empresarial a Espanya

14 de desembre

El Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) compleix 40 anys com a principal impulsor de l’R+D+I empresarial a Espanya. El ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos va inaugurar el dimarts la Trobada Nacional d’Empreses Innovadores, que ha servit per celebrar les quatre dècades del centre i al qual han assistit representants de 500 companyies espanyoles especialment actives en R + D + i.

 

Programa de suport financer a projectes d’R+D+i a l’Indústria Connectada 4.0

23 de novembre

El BOE ha publicat la convocatòria del programa de suport financer a projectes d’R+D+i en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0. La iniciativa concedirà 100 milions d’euros en préstecs a projectes dirigits a quatre àrees estratègiques per a la modernització de la indústria: recerca industrial, desenvolupament experimental i innovació en organització i processos.

 

 

10 anys de Keiretsu Forum Espanya, 153 oportunitats per finançar nous projectes

22 de novembre

El darrer dimarts vam assistir a la 153 edició del fòrum d’inversió per a emprenedors que Keiretsu Forum organitza periòdicament a la seu de la Borsa de Barcelona. Durant l’acte vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar les propostes de 9 petites i mitjanes empreses, entre les que destaquem 3 del sector dels dispositius mèdics que, al seu alt nivell innovador acompanyava una gens menyspreable activitat industrial.

 

Llançament de Globus amb Airbus

21 de novembre

Zero 2 Infinity, companyia ubicada a l’EITI Barberà, segueix treballant en vols de gran altitud en el marc d’Elevate, la línia de negoci dedicada a la prestació de serveis d’elevació a l’espai proper. El diumenge 12 de novembre, Zero 2 Infinity va llançar un globus estratosfèric amb una càrrega de 135 kg d’instruments científics i tècnics del consorci Airbus.

 

Èxit d’assistència a la 5a edició del Fòrum de Tecnologies i Innovació

16 de novembre

Ahir es va celebrar al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell la 5a edició del Fòrum de Tecnologies i Innovació que, com ja ve sent habitual, ha tractar temes relacionats amb la nova revolució industrial o indústria 4.0.

El Govern de l’Estat aprova destinar 98’4 milions d’euros a finançar start-ups i pimes

6 de novembre

El Consell de Ministres va autoritzar al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat perquè subscrigui tres convenis amb l’Empresa Nacional d’Innovación (ENISA), per un import total de 98,4 milions d’euros, per finançar diversos projectes empresarials.

 

En marxa la primera edició del programa The Collider

3 de novembre

Aquesta setmana va tenir lloc al Palau de Mar de Barcelona la presentació de The Collider, el nou programa de Mobile World Capital Barcelona per connectar els resultats de la investigació científica amb la iniciativa emprenedora i crear startups tecnològiques altament innovadores.

 

 

La Diputació de Barcelona obre la convocatòria del Programa complementari de modernització de polígons

31 d’octubre

La Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona és l’encarregada de gestionar els ajuts del Pla de modernització de polígons de la província amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i contribuir a augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.

 

Indústria 4.0 i sostenibilitat

25 d’octubre

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona va celebrar dimarts passat la jornada “Indústria 4.0 i sostenibilitat” amb l’objectiu d’analitzar les potencialitats de la indústria 4.0 per transformar el model productiu actual i fer-lo més sostenible i més competitiu.

 

The Collider, un programa d’emprenedoria del MWC Barcelona per impulsar la recerca amb impacte econòmic

17 d’octubre

El Mobile World Capital Barcelona implusa The Collider, un programa pioner que aborda el repte de connectar els resultats de la recerca científica amb la iniciativa emprenedora, amb la finalitat de crear startups altament tecnològiques, disruptives i rellevants en el procés de digitalització de la societat en la què vivim.

 

Space of the Art i Zero 2 Infinity s’han associat per llançar SpaceDeck, un exclusiu joc de cartes, a la vora de l’espai

11 d’octubre

Space of the Art i Zero 2 Infinity han anunciat avui que s’han associat per llançar SpaceDeck, cartes de joc exclusives, a la vora de l’espai i viceversa. Una càmera gravarà el viatge sencer d’aquests col·leccionables estratosfèrics. SpaceDeck serà la primera d’una sèrie campanyes de crowdfunding dissenyades per finançar la recerca i el desenvolupament de la tecnologia Near Space de Zero 2 Infinity, alhora que augmenta la consciència sobre el potencial de la nova indústria espacial.

 

Informe sobre l’impacte econòmic de la biotecnologia industrial a Europa

10 d’octubre

EuropaBio, l’Associació Europea de Bioindústries, ha publicat un estudi que proporciona indicadors i multiplicadors únics per demostrar la magnitud de l’impacte de la industria biotecnològica en la nostra economia.

 

ACCIÓ publica un flaix sectorial del sector químic

5 d’octubre

ACCIÓ, Agència per la competitivitat de l’empresa de Catalunya, acaba de publicar un flaix sectorial de Catalunya dedicat al sector químic que ofereix una visió ràpida i actualitzada de la situació del sector a Catalunya i les oportunitats de negoci que troben les empreses estrangeres al nostre territori.

 

Programa d’ajuts a inversions empresarial d’alt impacte

20 de setembre

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, Agència per la competitivitat de l’empresa de Catalunya, ha publicat la convocatòria per a l’any 2017 del Programa d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte, adreçat a empreses amb establiment operatiu a Catalunya o en procés d’establir-s’hi. Les bases reguladores es troben a la RESOLUCIÓ EMC/1900/2017, de 28 de juliol.

 

Oberta la convocatòria del Programa Activa Indústria 4.0

8 de setembre

Ahir dijous es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la convocatòria, per a les empreses ubicades a Catalunya, de la Iniciativa Indústria Connectada 4.0 impulsada per la Secretaria General d’Indústria i de la PIME (SGIPYME) que pretén impulsar la transformació digital de la indústria espanyola.

 

 

Marsella des de l’estratosfera

7 de setembre

L’empresa francesa Comex -especialitzada en tecnologies marines d’aplicació industrial, espacial, mèdica o científica- i la catalana Zero 2 Infinity, van enviar dimarts des del vaixell científic “Janus II” un globus equipat amb càmeres a 30 km d’altitud.

 

Zero 2 Infinity presenta el disseny final la càpsula pressuritzada que portarà els éssers humans a la vora de l’espai

18 de juliol

Estudiants de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava i la companyia de transport espacial Zero 2 Infinity han dissenyat una càpsula que permet transportar sis persones en viatges comercials i d’oci a l’espai, que es converteix en el primer vehicle de turisme espacial desenvolupat a Europa.

 

Zero 2 Infinity obté finançament europeu per a un projecte de gestió de l’aigua

6 de juliol

Segons informa Eurecat! Centre Tecnològic del Catalunya l’empresa Zero 2 Infinity, amb seu a l’EITI Barberà, és una de les dues companyies catalanes escollides pel consorci europeu Neptune per finançar els seus projectes d’innovació en gestió de l’aigua, en el marc de la seva primera convocatòria d’acceleració dels sectors del aigua, marí i marítim a Europa.

 

Préstecs per projectes d’inversió i desenvolupament industrial

5 de juliol

L’Institut Català de Finances (ICF), entitat financera pública propietat de la Generalitat de Catalunya, acaba d’obrir la convocatòria de la “Línia ICF d’inversió i desenvolupament industrial” pels anys 2017 i 2018, dirigit a empreses industrials i/o de serveis relacionats que tinguin la seu social o l’operativa a Catalunya, així com per a empreses de nova implantació.

 

Ajuts per desenvolupar nous productes i/o processos industrials

22 de juny

ACCIÓ, Agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya acaba d’obrir la convocatòria per aquest any del Programa de cupons a la innovació, adreçat a Pimes d’entre 5 i 100 treballadors, amb l’objectiu der fomentar la innovació de nous productes i/o processos alhora que s’estableixen col·laboracions estratègiques.

 

La Diputació de Barcelona presenta un Pla de modernització de polígons

15 de juny

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un Pla de modernització de polígons de la província amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i contribuir a augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.

 

Peli Products i Zero 2 Infinity signen un acord d’associació

14 de juny
Peli Products -líder mundial en el disseny i fabricació de solucions protectores d’alt rendiment- i Zero 2 Infinity -la companyia aeroespacial amb seu a l’EITI Barberà especialitzat en l’enviament de tot tipus de càrregues útils a l’espai-han arribat a un acord d’associació.

 

Arrenca el primer programa d’acceleració de noves empreses industrials

8 de juny
El dijous 8 de juny es va celebrar l’acte de sortida de l’IQS Next Tech, el programa d’acceleració dissenyat específicament per a que 10 startups industrials puguin donar un nou impuls al seu projecte.

 

Ajuts i incentius per a empreses del sector Indústria

2 de juny
La Dirección General de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa acaba de presentar la Guia Dinàmica d’Ajuts i Incentiu Nacionals per a empreses del sector Indústria que recull tots els programes i iniciatives convocats per l’Administració General de l’Estat.

 

IQS Next Tech, el primer programa d’acceleració de noves empreses industrials

17 de maig
L’IQS Tech Factory, el Centre d’emprenedoria de l’Institut Químic de Sarrià acaba de llençar IQS Next Tech , un programa d’acceleració dissenyat específicament per a que 10 startups industrials puguin donar un nou impuls al seu projecte.

 

Assistència al fòrum d’inversió BANC del Saló Innova Barcelona

5 de maig
El divendres 5 de maig vàrem assistir al fòrum d’inversió que va organitzar Business Angels Network Catalunya (BANC) per atraure i dinamitzar la inversió privada, especialment dels Business Angels, per a projectes innovadors i emprenedors vinculats al Saló Innova Barcelona celebrat a La Farga Centre d’Activitats (L’Hospitalet de Llobregat).

 

VLAB Indústria 4.0, el laboratori de realitat augmentada i virtual per impulsar la digitalització del sector industrial

29 de març
Aquest matí Silvia Fuster, alcaldessa de Barberà del Vallès, ha inaugurat el Virtual LAB – Indústria 4.0, un laboratori per apropar i fomentar l’ús i l’aplicació de les noves tecnologies, com la realitat virtual i la realitat augmentada, en entorns professionals i de treball, especialment l’industrial.

 

Zero 2 Infinity llança amb èxit el seu primer coet des de la vora de l’espai

14 de març
Zero 2 Infinity, l’empresa espanyola especialitzada en sistemes de transport espacial, va dur a terme amb èxit el llançament el seu primer coet des de la vora de l’espai el passat 1 de març.

 

Acord per fomentar la innovació industrial

2 de març
Aquest dijous 2 de març ha tingut lloc l’acte de signatura d’un conveni entre Ideas2Value Network, S.L. i Llonch Calafell Associats, S.L. per a la promoció del desenvolupament tecnològic i la realització d’activitats d’innovació.

 


Library Living Lab de Volpelleres

13 de febrer
El viernes 10 de febrero visitamos el Library Living Lab, un espacio de Innovación abierta para explorar los enlaces entre cultura, tecnología y sociedad.

 

 


Programa Engega! Una iniciativa per investigadors i empreses del sector de l’eficiència energètica

31 de gener
Ahir dilluns ha tingut lloc una sessió informativa a l’edifici Eureka del campus UAB, en la que s’han explicat tots els detalls del Programa Engega!, una iniciativa formativa del Parc de Recerca UAB per ajudar als investigadors del campus a generar solucions de mercat per al sector de l’eficiència energètica i les tecnologies netes.

 


Promoció d’empreses de base industrial al Col·legi d’Enginyers

20 de gener
Aquesta setmana hem assistit a la VII edició del Fòrum d’Inversió Industrial que organitzen Keiretsu Fòrum i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) a través d’Enginova, per promoure el foment, la creació i l’acompanyament de noves empreses de base industrial.

2106


2016 ha estat un gran any

23 de desembre
A prop de traspassar l’any, a l’EITI Barberà ens agrada reflexionar sobre el present i el futur que ens espera.

El 2016 ha estat un any intens, passional, propi d’una iniciativa innovadora, disruptiva, que està fent les seves primeres passes. I, sincerament, pensem que hem assolit bona part dels objectius plantejats.

 


Zero 2 Infinity escull l’EITI Barberà per dur a terme la seva activitat industrial

22 de desembre
El 14 de juny es va tancar l’acord que permetria a l’empresa aeroespacial Zero 2 infinity desenvolupar el seu projecte industrial en un dels espais més singulars de l’àrea metropolitana de Barcelona


IQS Tech Fair, la fira tecnològica de startups industrials

15 de desembre
EITI Barberà va estar present a la primera fira tecnològica de noves empreses industrials que va organitzar l’IQS Tech Factory, el centre d’emprenedoria de l’Institut Químic de Sarrià (IQS-URL)


Ajuts de l’Ajuntament de Barberà per a la contractació de persones desocupades del municipi

13 de desembre
L’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través de la Fundació Barberà Promoció i amb el suport econòmic del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, vol establir una línia de subvencions públiques a empreses i autònoms per al foment de l’ocupació…

 

 

firavirtual-b
Comencen els dies interactius de la Fira Virtual Innovació Indústria 4.0

22 de novembre
Dimecres, dijous i divendres d’aquesta setmana tindran lloc els dies interactius de la Fira Virtual Innovació Indústria 4.0, el certament adreçat al teixit productiu, els negocis B2B i els serveis avançats a les indústries.

 

firavirtual-industria_4_0
En marxa la primera Fira Virtual Innovació Indústria 4.0

11 de novembre
Des de l’1 de novembre i fins a finals de mes s’està duent a terme la Fira Virtual Innovació Indústria 4.0, un certament adreçat al teixit productiu, els negocis B2B i els serveis avançats a les indústries.

 

161027-bmc01
Èxit del simpòsium innovació industrial 4.0

28 d’octubre
El dijous 27 d’octubre es va celebrar a la sala polivalent del Barcelona Moda Centre el Simpòsium innovació industrial 4.0 que tenia els objectius de donar a conèixer la Indústria 4.0 i les aplicacions que poden beneficiar a les empreses…

 


Barberà celebra la 5a Nit de l’Empresa

20 d’octubre
Dimarts al vespre va tenir lloc al Centre de Negocis Nodus Barberà la celebració de la 5a nit de l’Empresa amb l’assistència de centenars d’empresaris i representats de diversos organismes professionals de la comarca.

 


Visita al TecnoCampus Mataró-Maresme

5 d’octubre
Aquesta setmana Esteve Llonch (Director de l’EITI) i Xavier Garriga (Cap de projectes) van visitar el TecnoCampus Mataró-Maresme per conèixer de primera mà el funcionament d’aquesta infraestructura al serveis dels mons acadèmics i empresarials de la comarca del Maresme.

 


Ajuts de la Generalitat a inversions empresarials d’alt impacte

3 d’octubre
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, Agència per la competitivitat de l’empresa de Catalunya, ha publicat la convocatòria per a l’any 2016 del Programa d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte.

 


Assistència al Demo Day de la VI Edició del Programa MAP EADA-ACCIÓ

28 de setembre
Ahir dimarts va tenir lloc una jornada de presentació a inversors i empreses dels millors projectes d’emprenedoria participants a la sisena edició del programa MAP que organitzen ACCIÓ…

 

160922-keiretsuforum01
Assistència al fòrum d’inversió Global Keiretsu Forum Barcelona

22 de setembre
Aquest dijous vam assistir a una nova edició del fòrum d’inversió per a emprenedors que Keiretsu Forum organitza periòdicament a la seu de la Borsa de Barcelona…

 


L’EITI es presenta a la xarxa Ideas2value network

16 de setembre
El dijous 15 de setembre Xavier Garriga, director de projectes de l’EITI, va ser convidat a presentar el model de l’Ecosistema Innovador Tecnològic Industrial als membres de l’equip d’Ideas2value network…

 

Captura de pantalla 2016-08-05 a les 12.49.18
Inaugurem nova web de l’EITI

Abans de marxar de vacances d’estiu, ens plau informar que hem posat en marxa el nou portal de l’EITI Barberà (www.eiti.cat)

En aquesta nova proposta, la pàgina inicial (portada) vol ser el punt de sortida per conèixer…

 


In(3D)ustry: el present i el futur de la fabricació

22 de juny
Aquesta tarda hem anat al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona per assistit al Saló In(3D)ustry, l’esdeveniment d’àmbit internacional que analitza el present i el futur de la fabricació avançada i additiva, coneguda com a impressió en tres dimensions…

 


Conveni de col·laboració amb Secot Barcelona

7 de juny
El 31 de maig va tenir lloc l’acte de signatura el conveni entre Secot Barcelona i Llonch Calafell Associats, S.L., amb el que es pretén dinamitzar l’activitat de l’Ecosistema Innovador Tecnològic Industrial (EITI)…

 


Reunió de treball amb l’Ajuntament de Barberà

6 de juny
El director de l’EITI i membre de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial A de Barberà del Vallès (ASEMPIAB) va participar a la reunió de treball…

 


Visita a l’empresa MEMAV

31 de maig
Avui hem visitat les instal·lacions que l’empresa HEMAV, S.L. té al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT-UPC) a Castelldefels per conèixer de prop les possibilitats d’una de les indústries amb majors perspectives de l’actualitat: els drons…

 


Nous projectes innovadors en l’àmbit industrial i dels serveis

26 de maig
EITI Barberà ha participat a la 4a edició del Cafè Aventura – IV Fòrum de l’Emprenedoria que impulsa l’Ajuntament de Sabadell a través del Departament de Promoció Econòmica amb la col·laboració dels ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès…

 


Programa de foment de la innovació per a pimes industrials
28 d’abril
Els ajuntaments de Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès han engegat un projecte de foment de la innovació a la pime de la mà del centre tecnològic Eurecat i el Parc de recerca UAB…